HBO-Engineering Nieuws
13 oktober 2021 12:58

Conferentie Betrouwbaar & Flexibel d.d. 10 november 2021

Conferentie Betrouwbaar & Flexibel d.d. 10 november 2021

Op woensdag 10 november 2021 organiseert het landelijk Domein HBO Engineering een conferentie met als thema ‘Betrouwbaar & Flexibel’.

Naast inspirerende lezingen in de ochtend van keynote speakers als Mirjam Losse, Lisette Munneke en Jos Fransen en onder leiding van dagvoorzitter Rob Kamphues in de ochtend, zijn er in de middag workshops per stam waarin we aan de slag gaan met de vernieuwing van het Competentieprofiel. En natuurlijk is er volop gelegenheid om te netwerken en elkaar te ontmoeten.

Programma
08:30 - 08:55 uur: Ontvangst & registratie
09:00 - 09:10 uur: Opening l dagvoorzitter Rob Kamphues
09:10 - 09:15 uur: Welkomstwoord l Ynte van der Meer, voorzitter
09:15 - 09:30 uur: Toelichting vernieuwing Domeinprofiel – uitleg workshops
09:30 - 10:15 uur: Jos Fransen
10:15 - 10:45 uur: Koffiepauze
10:45 - 11:30 uur: Miriam Losse 
11:30 - 12:15 uur: Lisette Munneke 
12:15 - 13:00 uur: Lunch
13:00 - 14:15 uur: Workshops per stam
14:15 - 14:45 uur: Theepauze
14:45 - 16:00 uur: Paneldiscussie en afsluiting Rob Kamphues en Ynte van der meer
16:00 - 17:30 uur: Borrel

Sprekers
 Persfoto-Rob-rechtenvrij.jpg  Rob Kamphues
Rob Kamphues is tv-presentator, schrijver en autosportliefhebber. Jarenlang maakte hij het uiterst succesvolle tv-programma De Reünie, waar hij in 2010 een Emmy-nominatie voor ontving. Naast tv-programma’s met warme menselijke interviews presenteert hij tegenwoordig alles rondom de Formule 1 voor ZiggoSport en volgt hij alle verrichtingen van Max Verstappen op de voet. Uit eerste hand vertelt hij verhalen over zijn passie en de duurste sport ter wereld; de Formule 1.

Ooit combineerde hij een baan als journalist bij een landelijk dagblad met optredens in kleine cabarettheaters. Later werden dat grote zalen toen hij bij Jack Spijkerman aanschoof in het populaire tv-programma 'Kopspijkers'. Zijn baan als journalist zette hij in de ijskast toen RTL hem vroeg 'de 8 plagen van Rob Kamphues' te gaan maken.  Daarna schreef hij zijn eerste boek: 'Naar de haaien'. De combinatie van humor, durf en journalistieke interesse leidde uiteindelijk tot het tv-programma 'De Reünie' dat jarenlang een miljoenenpubliek trok. Daar begeleidde hij onder andere het weerzien van een peleton Dutchbatters die de val van Srebrenica hadden meegemaakt en de reünie van oud-klasgenoten van Anne Frank, waar hij in 2010 een Emmy-nominatie voor kreeg. Naast zijn tv-werk is Kamphues ook een groot liefhebber en kenner van de autosport. Al sinds zijn twaalfde bezoekt hij het circuit van Zandvoort, de laatste tien jaar ook als deelnemer en niet enkel als vulling van het achterveld: vijf jaar geleden deed hij nog een serieuze poging om van het autoracen zijn beroep te maken door samen met de broers Coronel de Europese circuits af te struinen voor het fabrieksteam van SEAT. Ondanks zijn leeftijd eindigde hij regelmatig bij de beste tien aankomende talenten van Europa maar even zo vaak eindigde zijn poging op een betonnen muur. Over die levensveranderende ervaringen schreef hij het boek 'Inhaalrace', maakte hij de tv-serie 'Kamphues over de Kop' en schreef hij een theatervoorstelling. Inmiddels is hij in nieuwe avonturen gedoken omdat, zoals hij zelf zegt, 'het leven een reis is die pas eindigt als het is afgelopen.' Voor 24 kitchen maakte hij het vrolijke 'wat de Boer niet kent...' waarin hij boeren verraste met exotische gerechten die ze op het eerste gezicht niet lustten en ging hij voor RTL7 naar Zuid-Amerika om achtergrondreportages te maken over de befaamde Dakar-rally. Daar trotseerde hij temperaturen van tussen de min 18 en plus 50 op zoek naar een goed gesprek. Momenteel presenteert Rob alles rondom de Formule 1 op Ziggo, waar hij de verrichtingen van Max Verstappen op de voet volgt. Niet alleen is hij op de zender te zien op wedstrijdweekenden, ook is hij hét gezicht van programma's als F1-café.

jos_fransen.jpg  Jos Fransen
Jos Fransen was tot september 2020 lector Teaching, Learning & Technology bij hogeschool Inholland en in die functie deed hij onderzoek naar effectieve inzet van technologie in het onderwijs. Daarnaast was hij nauw betrokken bij het ontwerp en de uitvoering van de masteropleiding Leren & Innoveren. Hij is nu met emeritaat, maar nog wel aan de hogeschool verbonden als adviseur onderwijsinnovatie en curriculumontwikkeling. In zijn presentatie gaat Jos in op het belang van interdisciplinair kunnen samenwerken in de beroepenvelden en de gevolgen die dat heeft voor het ontwerp van het curriculum van hbo-opleidingen.

Miriam.jpg  Miriam Losse 
Miriam is onderzoekscoach en adviseur onderzoek in onderwijs in het hbo. Zij begeleidt opleidingen uit alle domeinen bij het vormgeven van curriculum voor het trainen van onderzoekend vermogen in relatie tot beroepsproducten. Door middel van docentprofessionalisering en het ontwikkelen van onderwijstools draagt zij bij aan de integratie van onderzoekend vermogen van professionals in hun beroepspraktijk. Miriam doet onderzoek naar de manier waarop studenten interdisciplinair kunnen samenwerken aan praktijkoplossingen door middel van onderzoek. Daarnaast ontwikkelt zij tools voor de ontwikkeling van domeinoverstijgende samenwerking tussen lectoraten en voor de afstemming van onderzoeksprogramma’s.

20190909_HU_Onderzoekers_Lisette_Munneke_5067-Webformaat_2000px.jpg  Lisette Munneke  
Lisette (1976) is gepromoveerd onderwijskundige en sinds 2013 werkzaam als senior-onderzoeker bij het lectoraat Onderzoekend Vermogen van de Hogeschool Utrecht. Haar onderzoek richt zich op de didactiek van onderzoekend vermogen bij studenten, professionals en (praktijkgerichte) onderzoekers. Voorbeelden van onderzoeksprojecten zijn het NRO project Impactvol Afstuderen (www.impactvolafstuderen.nl), waar het draait om het ontwerp van nieuwe vormen van afstuderen en het landelijke project Je Ogen Uitkijken waarin o.a. gekeken wordt naar de implementatie van het Protocol Afstuderen 2.0 in de Nederlandse hogescholen (www.toetsbekwaamheid.nl). Tijdens het congres zal zij ingaan op de herdefiniëring van onderzoekend vermogen waaraan in de afgelopen jaren in het lectoraat is gewerkt en de implicaties voor toetsing van onderzoekend vermogen in het afstuderen (en eerder in de opleiding).

Praktische informatie
Datum: woensdag 10 november 2021
Tijd: 09:00 - 16:05 uur (met aansluitende borrel tot 17:30 uur)

Maatregelen
De conferentie gaat door met inachtneming van onderstaande: Het gebruik van vergadercentrum Domstad is tweeledig, enerzijds het gebruik door Hogeschool Utrecht anderzijds door externe partijen die hoofdzakelijk (door de overheid erkende) scholing en training verzorgen. Om die reden wordt iedere bezoeker van vergadercentrum Domstad conform de geldende corona regels voor onderwijs behandeld. Zij werken dus niet met Coronatoegangsbewijzen (QR code). Echter het dragen van een mondkapje in de publieke ruimtes en gangen voor alle bezoekers en medewerkers is wel verplicht. Wanneer men zit dan mag het mondkapje af.

Locatie
Cursus- en Vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3521 AJ Utrecht
T 030-292 77 77
Klik hier voor de routebeschrijving

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Meld u hier aan voor de conferentie.

 

Terug
Agenda